Skupina ČEBELICE

V skupini Čebelice za otroke skrbijo vzgojiteljice Janja Kocjan , Renata Šimunić in Adrijana Ozmec.

Poglejte kaj smo delali v preteklih mesecih:

V SEPTEMBRU 2020 >>
V OKTOBRU 2020 >>
V NOVEMBRU 2019 >>
V DECEMBRU 2019 >>
V JANUARJU 2021 >>
V FEBRUARJU 2021 >>
V MARCU 2021 >>
V APRILU 2021 >>
V MAJU 2021 >>
V JUNIJU 2021 >>

 

V SEPTEMBRU

Pa se je začelo novo vrtčevsko leto.

Tako je bilo na prvi dan. Veseli, nasmejani in srečni smo se vrnili med svoje prijatelje. Če ne verjamete, si poglejte in se prepričajte sami.

Prelep jesenski, sončen in topel dan, nas je popeljal na Kajžar med vinograde.

Otroci naše skupine smo se udeležili športne prireditve v sklopu mednarodnega projekta Žogarije v Ormožu. Namen projekta je, da otrokom  predstavlja zdrav način življenja, jih navdušuje nad vrednotami poštenega obnašanja, gibanja, enakosti, solidarnosti, povezovanja, znanja, druženja in igre, torej vrednote, ki so najpomembnejše za celostni razvoj mlade osebnosti. V sklopu tega je del dejavnosti namenjen tudi najmlajšim .  Utrinki iz prireditve so tukaj:

Tudi na našo gozdno igralnico nismo pozabili. Najprej smo pozdravili in objeli svoja drevesa, pobrali veje in jih znosili na kup, ter iz gozdnega materiala sestavili sebe.

 BINGO V ŠKRATOVI DEŽELI

Čeprav so škratje pravljična bitja, se tu pa tam oglasijo tudi nam. Ta teden so nam poslali kratka pisemca, kjer nas vsak dan čaka nekaj novega. Odpraviti se moramo v naravo in rešiti določene naloge s pomočjo igre BINGO.

V ponedeljek so nas napotili v gozd. Tam nas je čakalo nekaj, kar ne vidi vsak. Pa si poglejmo kaj je bilo to.

V torek so nam pripravili Miklavževski Bingo, kjer smo raziskovali okolico po bližnjem hribu proti Kajžarju.

Sončna sreda nas je popeljala na travnik, kjer smo se igrali z barvami v naravi.

Četrtkov deževen in oblačen dan nas je vabil v gozd, kjer smo se igrali Gozdno olimpijado. Skakati smo po štorih, tekali, poskušali podreti drevo, se skrivali za drevesi in že marsikaj.  Seboj smo si prinesli tudi lupe, ter z njimi iskali majhne obiskovalce naše igralnice. Našli smo marsikaj.

V petek smo tudi pohiteli v našo gozdno igralnico. Kot ponavadi smo najprej pohiteli vsak k svojemu drevesu, ga objeli in mu povedali nekaj lepega. Nato je vzgojiteljica Janja prinesla svojo “veliko sliko”. Ne to nisi ti, to sem jaz, ne to sem jaz,…..jaz sem. S pomočjo joge, nas je popeljala v svet domišljije in nam predstavila zgodbico Zrcalce.

Po zgodbici pa smo iz gozdnega materiala likovno upodobili vsak sebe. Odlično nam je uspelo.

 

V OKTOBRU

Sodelovali smo na natečaju AMZS-ja, kjer smo morali pobarvati vsak svojo  MALO PROZORNO NOGAVIČKO. Ta nas je naprej obiskala sama in nam zaupala zakaj je tako žalostna. Ona je namreč zaradi dežja izgubila vso barvo, vse metuljčke, črte ,…..Mi smo ji priskočili na pomoč tako, da smo jo pobarvali in okrasili na različne načine.

Hladni in deževni dnevi so poskrbeli, da smo se lahko dalj časa igrali z igračami in igrami za razvijanje različnih kompetenc.