V marcu

V MARCU

Pa je prišel še ta norčavi dan. V vrtec so prišli različni pustni liki. Skupaj smo se zabavi ob glasbi in se pokazali tudi ostalim krajam Miklavža.

Počitnice so za nami, sedaj pa zopet k življenju na zemlji. Zemlja se vrti okoli sonca, nekoč so živeli dinozavri,…………nastal je velik pok,………

V naši gozdni igralnici smo raziskovali tla in izkopali kar nekaj delov dinozavrov in jih poskušali s pomočjo slik tudi sestaviti. Igrali smo se tudi z različnimi dinozavri, ter jih zlagali po velikosti.

Naredili smo tudi vulkan in ga preizkusili, ter pogledali rezultate našega poizkusa, kjer smo v posode in zemljo zakopali določene smeti in ugotavljali, kaj se zgodi z  njimi čez nekaj časa.

S pomočjo grafične tehnike – KOLAGRAFIJA, smo upodobili naše dinozavre. Če nam je uspelo, presodite sami.

Ker se je bližal materinski dan, smo za naše mamice izdelali posebno darilo.

Na sam praznik naših mamic, smo jih povabili v našo gozdno igralnico, kjer smo jim pripravili kratek program. Zapeli smo par pesmic in zaplesali. Ker pa je naša igralnica prostor za igro, smo se skupaj igrali različne gibalne igre. Tudi zaplesali smo skupaj. Za konec pa smo staršem pripravili veliko uganko. Na drevesih so bile naše risbice družine in kratek zapis. Starši so morali poiskati risbico svojega otroka in tako spoznali drevo svojega otroka. Opazili smo, da naloga ni bila lahka. Ko so se starši postavili pri drevesu, smo mamam podarili naša darila. 

Tudi na naš papir je prišla pomlad. Naslikali smo jo z prstnimi barvami.