Vrtec Kog

Vrtec Kog je del VIZ ENOTE MIKLAVŽ PRI ORMOŽU Z DISLOCIRANO ENOTO NA KOGU in kot tak del enovitega zavoda OŠ Miklavž pri Ormožu.

V šolskem letu 2022/23 sta v enoti Kog 2 oddelka:

SKUPINA ODDELEK VZGOJITELJICE, VPO-VZGOJITELJICE
MEHURČKI

HETEROGENI ODDELEK

1 DO 3 LETA STARIH OTROK

PETRA LAH

INES BOLCAR

BALONČKI HETEROGENI ODDELEK 3 DO 5 LET STARIH OTROK

ANDREJA KOŠČAK

MAJDA TOPLIČAR

MILENA KOSEC

Publikacija vrtec 2021

OBRAZCI:

VLOGA ZA VPIS V VRTEC

OBRAZEC ZA OPROSTITEV PLAČILA

OBRAZEC ZA IZPIS IZ VRTCA

 


KLIKNI ⇓

GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2021/2022 >

Dragi starši,

vabljeni, da odpadne kartuše, baterije in zamaške od plastenk prineste na zbirno mesto v vrtec.

Orientacijski pohod – srečanje s starši

Včerajšnji lov za zakladom je bil super motivacija za reševanje nalog na orientacijskem pohodu po Kogu. Iskali smo kartice z namigi za pot, reševali uganke, v okvirju izdelali umetnine iz naravnih materialov, trebili buče, ličkali in luščili koruzo ter se pošteno razgibali. Na koncu smo našli skriti zaklad- slastna pečena bučna semena, ki so izginila kot bi mignil.

TEDEN OTROKA

Rdeča nit v Tednu otroka je bila ” SKUPAJ SE IMAMO DOBRO“. Kaj vse smo počeli v tem tednu si lahko pogledate iz fotografij. Bilo je pestro in zelo zabavno.

PONEDELJEK

Spoznavanje pasme Aljaški Malamut

TOREK

Kino, družabne igre

SREDA

Dan dejavnosti-” VARNO JE ZABAVNO”

ČETRTEK

Športne igre s prijatelji iz šole

PETEK

Igralni dan s svojimi igračami

Kostanjev piknik

Pravljična urica s knjižnico Ormož

 

LIČKANJE

Kdo pravi, da več ne znamo? Kot naše babice in dedki smo ličkali in luščili koruzo. Po napornem delu smo se posladkali s kuhanimi kostaji.

 

 

PREDSTAVA- “KDO JE NAPRAVIL VIDKU SRAJČICO”

V vrtcu nas je obiskalo gledališče FRU-FRU s predstavo “Kdo je napravil Vidku srajčico”. K ogledu smo povabili tudi učence 1. in 2. razreda in si skupaj ogledali domiselno in s čudovitimi lutkami odigrano predstavo.

 

 

OBISK PSIČKE LINE

Prekrasen sončen dan smo izkoristili za druženje z gospo Petro in njeno psičko Lino, ki je tudi terapevtski pes. Izvedeli smo veliko o Aljaških Malamutih in kako se ravna s psi. Lahko smo jo tudi pobožali in ji dali priboljšek.

 

PREDSTAVA- “TINKA POBALINKA IN PASAVČEK V PROMETU”

V okvirju projekta Pasavček, smo si ogledali lutkovno predstavo  “Tinka pobalinka in Pasavček v prometu”, ki je poučna interaktivna lutkovna igrica, v kateri skozi zgodbico otroci spoznavajo pojem in smisel varnosti v prometu.

Predstavo smo si prislužili s prizadevnim delom in izvajanjem projekta Pasavček skozi lansko šolsko leto.

 

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Čebelice so nas obiskale tudi v vrtcu Kog. Dan se je pričel s pripravo slavnostnega  pogrinjka in pripravo mize, sledil pa je skupni tradicionalni slovenski zajtrk. Polnih trebuščkov smo se lotili izrezovanja iz časopisov in reklam ter izdelave plakata. Sestavljali smo puzzle s čebelicami, izrezovali čebelice, okraševali čebelnjak, za konec pa smo si ogledali kaj dela čebela ter risanko Čebelica Maja.

Tudi vam želimo sladek čebelji dan.

PREDSTAVA- “NE MOREŠ ZASPATI MALI MEDO?”

V igralnico je vstopila gospa, ki je otroci niso poznali in v rokah je imela 120 let star kovček, ki je v trenutku pritegnil poglede in zanimanje večine otrok. Le kaj se skriva v njem so spraševali? In so izvedeli. V njem domuje pravljica Ne moreš zaspati, Mali Medo?, ki nam jo je skozi lutkovno predstavo čudovito odigrala in pripovedovala gospa Ljuba Fišer, nekdanja vzgojiteljica in lutkarica po duši.