Skoči na glavno vsebino

Lutkovni krožek

2023-2024

Naša lutkovna skupina, ki jo obiskujejo učenci 1. – 3. razreda, se je letos na območnem srečanju lutkovnih skupin, ki je bilo 18. marca 2024 v Ormožu, predstavila z dvema lutkovnima predstavama. Jakec in čudežni fižolček in Pet ta kratkih iz žepa.

Ga. Dunja Zupanec, strokovna spremljevalka srečanja, je o predstavi Jakec in čudežni fižolček med drugim zapisala, da je polna lepih domislic, tako na scenski, kot na lutkovni ravni. O predstavi Pet ta kratkih iz žepa pa, da je enostavna, a zelo učinkovita predstava, ki je zelo popestrila festival s svojo iznajdljivostjo ter inteligentnim pristopom.

Predstavo Jakec in čudežni fižolček je strokovna spremljevalka uvrstila tudi na regijsko srečanje lutkovnih skupin, ki je bilo v petek, 12. aprila 2024 v Ormožu. Mali lutkarji so se odlično odrezali!  Čestitke!

Mentorica: Lidija Mlinarič

 

 

2022/2023

Letošnja predstava je pravljica o ZVONČU, ki jo je napisala Anja Štefan, mi pa smo jo priredili, izdelali sceno lutke, dodali glasbo…

Bili smo na območnem srečanju lutkovnih skupin v Ormožu in se uvrstili tudi na regijsko srečanje, ki je bilo 17. aprila 2023 v Slovenski Bistrici. Tudi tam smo se dobro odrezali. Nastopali pa smo tudi na našem že tradicionalnem gledališkem večeru v naši Miklavški dvorani.

6. junija 2023 bomo zaigrali na Ptuju, saj smo se uvrstili na zaključno, državno srečanje najboljših lutkovnih skupin Slovenije in bomo prejeli zlato priznanje! Bravo mi!

      

 

 

2020/2021

Držimo pesti, da nam obe lanski predstavi uspe letos končno prikazati na odru.

Za ogrevanje pa smo v letošnjem šolskem letu začeli z izdelovanjem različnih lutk, s katerimi se igramo in improviziramo.

V  šolskem letu 2019/2020 smo pripravljali dve lutkovni predstavi. Prva je bila ZVONČEK in druga JAKEC IN ČUDEŽNI FIŽOLČEK.

17.marca 2020 bi se z njima v Ormožu predstavili na srečanju lutkovnih skupin, a nam je tik pred zdajci zagodel Covid-19, zaradi katerega smo morali ostati doma in se z predstava nismo imeli možnosti nikjer predstaviti.

2018/2019

Z lutkovno predstavo PREPLAH OB REKI NIL smo se uvrstili na državno srečanje lutkovnih skupin.

Krokodilka Maja Polak, Gal Germin
Krokodilčki Eva Kirič
Opice Matic Trstenjak, Jure Jurkovič, Taja Vrbnjak, Lara Glavica, Eva Kirič
Surikate Ana Jurkovič, Jakob Pesrl, Enej Anušek
Levi Živa Kosajnč, Rok Polanec, Gašper Niedorfer
Reka Rene Horvat
Sonce Kristjan Ros
Glasbeniki Tia Horvat,  Rene Horvat, Živa Kosajnč, Neža Pesrl, Lidija Mlinarič

Režija: LIDIJA MLINARIČ

LUTKE: LIDIJA MLINARIČ

SCENOGRAFIJA:  LIDIJA MLINARIČ in LUTKARJI

GLASBA: LIDIJA MLINARIČ, EVA PESRL, NEŽA PESRL

 

FOTO UTRINKI Z DRŽAVNEGA SREČANJA.

2017/2018

Predstava “TIČFIRIČI”, s katero smo se udeležili tudi regijskega srečanja lutkovnih skupin.

2016/2017

FOTO UTRINKI S PREDSTAVE “MODNA MUHA”

 

 

Dostopnost