Skupina GOSENICE

Za otroke skupine Gosenice skrbita:

vzgojiteljica Andreja Koščak in

VPO-pomočnica vzgojiteljice Ines Bolcar.

SEPTEMBER

Ponovno se je pričelo novo šolsko leto in otroci so se zbrali v skupini GOSENICE. Prvi dan smo pustili naše sledi z odtisi rokic in nogic. V času uvajanja spoznavamo prostore vrtca in raziskujemo bližnjo okolico. Med raziskovanjem okolice smo si nabrali različne liste in z njimi ustvarjali,  izdelali smo si tudi  ježke in grozdje. 

OKTOBER

V jesenskem času smo bili veliko na prostem, z naravnih materialov smo si izdelali različne živali in naše pričeske. Oktober je mesec požarne varnosti, na to temo smo prebirali pravljice,s katerimi so spoznali vlogo gasilca in kaj vse spada zraven. Izdelali smo si gasilske avtomobile, med igro vlog so se poistovetili s poklicem gasilec. Na sprehodu po vinogradu smo videli srno in njene stopinje ter pisanega metulja. Obiskali smo najbližjo kmetijo, kjer so nam pokazali živali.

 

FEBRUAR

KONČNO nazaj v vrtcu 🙂

Smo v zimskem letnem času, to je čas različnih zimskih radosti na snegu.

Ob poslušanju zgodbe Sneženi mož, smo se tudi mi preizkusili v izdelovanju sneženega moža v različnih tehnikah. Uživali smo tudi v zimskih radostih na snegu.

Pust je čas rajanja, veseljačenja, pustnih šem in norčij. Je čas veselja ob pripravah na pomlad. Na temo pust smo izdelovali pustne maske in si okrasili igralnico.

 

 

MAREC

Tudi v mesecu marcu nam je vreme naklonjeno, zato smo veliko časa zunaj. Srečevali in spoznavali smo različne vrste ptičev, se učili pesmi o njih, izdelovali različne izdelke. Obiskali smo bližnji gozd, saj smo vključeni v projekt GOZDNI VRTEC. V gozdu smo iskali ptičja gnezda, se igrali, skrivali, naredili hiško iz vej…

V naši skupini skrbimo za čisto okolje, zato smo pobirali smeti okrog vrtca, šole, cerkve in igrišča. Med sprehodom v gozd smo videli policijski helikopter, nad katerim so bili otroci zelo navdušeni. Naše navdušenje je videl tudi pilot, zato nas je kar trikrat obkrožil. V okviru praznika Velika noč, smo bili v skupini Gosenice zelo dejavni. Izdelali smo si košarico, v katero smo kasneje nabrali čokoladna jajčka, ki jih je za nas na igrišču pustil Velikonočni zajček. Skril nam je tudi jajčka, katera smo izdelali sami.

APRIL

April je bil  deževen mesec, zato smo se v igralnici skrivali pred dežjem in veliko ustvarjali. Izdelali smo si čebelice, žabe, pomladno drevo in odtiskovali cvetlice. Včasih pa je vendarle posijalo sonce, kar smo hitro izkoristili in se odpravili na sprehod ter na igrala. Na igrišču smo si naredili sonce iz regratovih cvetov.

MAJ

V mesecu maju smo na sprehodu opazovali polže in deževnike, ki so v deževnem vremenu prilezli na plano. Odpravili smo se na bližnji travnik, kjer smo pihali regratove lučke. Na naši poti smo videli slovensko zastavo, kjer smo se tudi ustavili in povedali njene značilnosti. V gozdu smo prisluhnili zvokom narave in z vejami ustvarjali različne zvoke. V tem mesecu je bila glavna tema naše skupine Družina. Otroci so od doma prinesli družinske fotografije, katere so sami tudi predstavili. Iz geometrijskih likov smo sestavljali človeško telo in hišo. Otroci so imeli v kotičku na voljo vozičke, dojenčke, različna oblačila s katerimi so se poljubno igrali. Med igro so prevzeli vlogo staršev.

 

JUNIJ

Travnik je meseca junija poln majhnih živali in čudovitih rastlih. Ker smo v naši skupini zelo radovedni, smo veliko časa preživeli na travniku in ga raziskovali z lupami, iskali smo gosenice, mravlje, pajke, čebele ter gosenice tudi izdelali iz kartonskih škatel za jajca. Izdelali smo si tudi sceno za zaključen filmček, ki smo ga posneli za starše ob zaključku šolskega leta. Ker smo pri snemanju pridno sodelovali prav vsi, smo za nagrado dobili balone. Ker imamo veliko energije smo se tudi vozili s poganjalčki in kolesi.