Skupina GOSENICE

 

V skupini Gosenice za otroke skrbita vzgojiteljici Andreja Koščak in Anja Kocjan.

PRETEKLI DOGODKI ⇓

GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2021/2022 >>

 

JANUAR

Veseli december je za nami, počitnice so minile kot bi mignil…..mi pa še vedno čakamo sneg! Zato smo se odločili, da bomo ta mesec namenili Zimi in vsemu kar spada zraven.

Mesec smo pričeli z zgodbo o Dobrem snežaku, ki smo ga izdelali na več načinov, narisali smo ga z tempera barvami, barvali smo ga z voščenkami, izdelali smo ga iz vate, tudi odtisovali smo….

Obiskala nas je sestra Špela in nam povedala zgodbo o Zajčku Rudiju, ki si ni želel umivati zob. Pokazala nam je kako si pravilno umijemo zobe in mi smo to z veseljem preizkusili na krokodilčku.

Sodelovali smo na likovnem natečaju, ki ga je pripravilo društvo Antonovanje na temo: prašiči: ljudski običaj-koline, pravljice o prašičkih, prašički v prihodnosti.

Nadaljevali smo z zgodbo o Dobrem snežaku in se odločili, da bomo bolje spoznali živali, ki so ga obiskale. Prvi ga je obiskal ptiček….

 

 

APRIL

V mesecu aprilu smo bili veliko na svežem zraku in lovili prve sončne žarke. S cvetjem smo okrasili velikonočna jajčka, ki jih lahko vidite pri vhodu na razstavi, iskali in pobirali smo čokoladna jajčka in se z njimi tudi posladkali. V igralnici smo si izdelali čarobna jajčka, ki so se prikazala šele ko smo jih potopili v vodo.

Spoznavali smo tudi prometne znake, si izdelali semaforje, govorili o pomenu varne uporabe avtomobilskega sedeža, premagovali prometni poligon v telovadnici in se skozi to učili kako biti odgovoren pešec v prometu.

 

MAJ

Končno lepo toplo vreme…. Uživamo na sončku zunaj, to imamo najraje. Preizkusili smo naše nove velike bagerje v kamenčkih. Super so….

Spoznali smo tudi žuželke ob slikah, nato pa jih z lupami iskali na travniku. Na poti do travnika smo si privoščili tudi sadno malico.

V mesecu maju je dan družine, zato smo prosili starše, da nam prinesejo fotografijo družine ob kateri smo spoznavali družinske člane, nato pa spoznali dele telesa na sebi….