Skupina MEHURČKI

 

V skupini Mehurčki za otroke skrbita vzgojiteljici Petra Lah in Ines Bolcar.

PRETEKLI DOGODKI ⇓

GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2021/2022 >>

 

SEPTEMBER

Mehurčki smo poleteli v novo šolsko leto. Spremljajte nas na naših dogodivščinah.

Jesen je čaroben letni čas, saj je barvit in pravljičen. Tokrat smo se lotili poslikave grozdja s prstki, čofotali po lužah, igrali v blatu in bili na bratvi. V slabem vremenu pa potelovadimo kar v igralnici.

Naše male rokice so čudovite za  velike umetnine odtisov, pisanih jesenskih dreves in večne spomine v das masi. V deževnih dneh, pa smo spoznali tudi pravljico o razbiti buči, ter pokukali v njeno notranjost.

 

OKTOBER

Skozi igro, pesem in ples je tudi spoznavanje prometa bolj zabavno.

Zdaj vemo, kako si je treba pravilno ščetkati zobke, samo še vaditi moramo!

Zabavna pa je bila tudi igra v listju, spoznali smo družino listkov in njihov izlet v živalski vrt.

Odpravili smo se na dolg sprehod do kmetije, kjer smo si ogledali bike.

Za noč čarovnic smo si naredili mumije.

 

NOVEMBER

Zdaj je zunaj res prava jesen in tudi taka je naša nova pesem, jesenska. Počasi se je učimo, še raje se nanjo zavrtimo. Včasih pa v naši igralnici zapiha veter in listki potujejo po njej.

Pred zimo so še zadnjič zabrenčale čebelice in nam polepšale jesenske dni, ter podarile svoj zaklad.

Vidkova srajčica je slikanica, ki nas spremlja v zadnjem tednu. Naredili smo obris Vidka, barvali oblačila in Vidkovo srajčico, nalepili ovčkam kožušček in se veselili na snegu.

Deževni dan je bil kot nalašč za ustvarjanje po lutkovni predstavi. Izdelali smo medvedke, ki že krasijo našo garderobo. Oglejte si jih.

DECEMBER

V veselem decembru smo si okrasili igralnico za praznično vzdušje. Izdelali smo voščilnice in naredili snežaka.

JANUAR

Kdo pravi, da najmlajši ne zmoremo preplezati visokih ovir. Poglejte nas kako smo premagovali spretnostni poligon.

Pravijo, če si nekaj močno želiš se ti to tudi uresniči. In mi smo si želeli sneg. Peli smo zimske pesmi, plesali, ustvarjali senzorične snežake, zasnežen pogled skozi okno, se igrali zimski spomin in na koncu nam je le uspelo. Spuščali smo se po zasneženi strmini in naredili snežaka.

Naša stopala so se spremenila v pingvinčke.

FEBRUAR

Ob slovenskem kulturnem prazniku smo prisluhnili   Zdravljici, ki nam jo je spesnil naš največji pesnik France Prešeren, sami pa smo si naredili čisto  ta pravo slovensko zastavo.

Pustni čas je čas norčij. Pripravili smo si čisto ta pravi ples v maskah in izdelovali klovne iz odpadnega materiala.

 

MAREC

S pomladnim mesecem so zapeli tudi ptički. Z njimi smo se učili barv, jih preštevali, božali, jim napolnili gnezda in se gibali po njihovi poti s plazenjem, poskoki in hojo po vseh štirih.

S pomladjo prihajajo tudi dela na vrtu. Zmešali smo si zemljo in z njo napolnili lončke, ter posadili sadike paradižnika. V paradižniku smo poiskali semena in ga seveda tudi poskusili. Da bomo vedeli kaj bo zraslo iz naših sadik.

Za dan žena smo našim dragim mamicam pripravili pisano vazo cvetja, za mučenike pa očkom izdelali kravate.

KOSOVKA DAJ MI JAJCE

Skozi pravljico smo spoznali kosa in kosovko, ji naredili gnezdo, pobarvali jajčka. Vadili smo pincetni prijem in v senzorični škatli iskali jajčka in črvičke.

Na svežem zraku je vse lepše in prijetnejše; pisane cvetlice bolj dišijo in ptički žvrgolijo, mi smo razigrani in boljše volje.

Spet smo se lotili mešanja zemlje, z njo smo napolnili lončke in vanjo posejali semena različnih buč, cvetače in kumar.

Tudi prvi pomladni dan smo preživeli v sožitju z naravo. Opazovali smo cvetlice, poslušali ptičje petje, ogledali smo si kje gnezdijo ptički, kakšne kupčke naredi krt in kam izležejo svoja jajčeca šuštarji.

Ugotovili smo, da je ustvarjanje na sončku in svežem zraku še bolj zanimivo. Barvali smo tulce in listke za korenčke, ki bodo rasli na našem “vrtu”.

Drage mamice, izdelali smo vam šopek, ki vedno cveti kakor tudi naša ljubezen do vas vedno živi. Vse lepo ob materinskem dnevu.