Vrtec Miklavž

 

Vrtec Miklavž je del VIZ ENOTE MIKLAVŽ PRI ORMOŽU Z DISLOCIRANO ENOTO NA KOGU in s tem tudi del enovitega zavoda OŠ Miklavž pri Ormožu.

V vrtcu Miklavž v šolskem letu 2022/2023 delujejo 3 oddelki:

SKUPINA ODDELEK

VZGOJITELJICE,

VPO-VZGOJITELJICE

PIKAPOLONICE

HETEROGENI ODDELEK

1 do 3 LETI STARIH OTROK

SANDRA ŠKRLEC

ANJA KOCJAN

MAVRICE

KOMBINIRANI ODDELEK

2 do 4 LETA STARIH OTROK

ADRIJANA OZMEC

MATEJA RAKUŠA

ČEBELICE

HETEROGENI ODDELEK

4 do 5 LET STARIH OTROK

JANJA ŠKRLEC,

RENATA ŠIMUNIĆ

STANISLAVA PŠAK – SPREMLJEVALKA

 

PUBLIKACIJA VRTCA 2022-2023

Porocilo projekta_Zdravje v vrtcu

 

OBRAZCI:

VLOGA ZA VPIS V VRTEC

OBRAZEC ZA OPROSTITEV PLAČILA

OBRAZEC ZA IZPIS IZ VRTCA

Projekt gozdni vrtec

Naš vrtec se je v šolskem letu 2019/2020 pridružil Mreži gozdnih vrtcev in šol Slovenije, s katero upravlja Inštitut za gozdno pedagogiko in ima podporo pri Zavodu RS za šolstvo.

Vrtec obdajajo čudoviti pisani gozdovi, vinogradi in travnate površine, zato naše dejavnosti večino časa potekajo v naravi. Najlepše je, ko otroci lahko doživljajo spreminjanje narave, jo opazujejo, vonjajo, tipajo in na takšen način pridobivajo znanje. Ko otroci vstopijo v gozd, se čas za njih preprosto ustavi. V gozdu se svobodno gibajo, raziskujejo danosti narave, si izmišljajo razne igre, poslušajo dogajanje v gozdu, ga doživljajo, s tem pa tudi vzpostavijo pristen stik z naravo.

Gozd je za njih prostor, kjer lahko otroku na enem mestu ponudijo čutno zaznavanje in spontano razvijanje oziroma krepitev motoričnih sposobnosti.

V gozdu smo si izdelali tudi gozdno igralnico, ki nam omogoča obilo izkustvenega znanja, raziskovanja, obenem pa tudi sprostitev in umiritev.

Več o samem projektu lahko najdete na povezavi Na povezavi: https://www.gozdna-pedagogika.si/mreza-gozdnih-vrtcev-in-sol/ .

LDN  projekta gozdni vrtec -šol. leto 2021-2022

KLIKNI ⇓

GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2020/2021 >>
GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2021/2022 >>

 

MNOŽIČNI TEK

V sredo 21.9.2022, na dan slovenskega športa, smo se na pobudo Atletske zveze Slovenije izvedli množični tek. Tudi letos gre za najbolj množični tek otrok v Sloveniji z sloganom ” ZAČNI MLAD, TEKMUJ POŠTENO”.

Na začetku smo se malo ogreli, nato pa se po skupinah na startni poziciji pognali v tek. Vsi smo pretekli progo in za nagrado prejeli priznanje.

JESENSKO SREČANJE S STARŠI

Pa nam je uspelo. Kljub slabi napovedi so naše gorice pobrane, koruza potrgana, zelje se že kisa, bučnice pa se že sušijo, da si bomo lahko pripravili slasten prigrizek. Za popestritev pa so poskrbeli Kunštni Prleki, ki so nam s predstavitvijo običajev in glasbo zelo polepšali naše druženje. Na kratko povedano – LUŠNO JE BLO.

 

TETKA JESEN

Na prvi jesenski dan smo se otroci našega vrtca zbrali pred vrtcem. Obiskala nas je namreč tetka Jesen. S seboj je v košari prinesla različne poljske pridelke in otroke seznanila z njenimi nalogami. Po njenem odhodu smo skupaj naredili veliko tetko Jesen iz jesenskih pridelkov in zraven tudi zaplesali.

TEDEN OTROK

S TERAPEVTSKO PSIČKO LINO IN KOSTANJEV PIKNIK

V tednu otroka smo med nas povabili gospo Petro in njeno psičko Lino, ki pa ni navade pes, ampak ima naziv Terapevtski pes. Z njo lahko hodi po bolnišnicah in raznih ustanovah, kjer po povabijo. Stara je 12 let in je pasme Aljaški malamut. Psička je zelo prijazna, saj so jo otroci božali, jo peljali na sprehod in ji tudi ponudili brikete. Po njenem odhodu pa smo si privoščili pečene kostanje in se poigrali na našem vrtčevskem igrišču.

VARNO JE  ZABAVNO

Ker smo tudi to šolsko leto vključeni v projekt Pasavček, smo si med sebe povabili policiste PP Ormož in  KUža pazija, ki sta nas popeljala po Miklavžu in  nam predstavila varno vključevanje otrok v promet. 

EVAKUACIJA IN OBISK GASILCEV

Ker je mesec oktober mesec požarne varnosti, smo med sebe povabili tudi gasilce. Izvedli smo tudi samo evakuacijo vrtca, saj je v naši kuhinji zagorelo. Hitro smo izpraznili vrtec , ter na 112 poklicali gasilce. Ogledali smo si njihovo opremo in se tudi sami preizkusili v gašenju.

PRAVLJIČNA URA

Obiskali sta nas tudi knjižničarki iz knjižnice Ormož in nam zaigrale lutkovno igrico z naslovom Mavrični krtek.

TINKA POBALINKA IN PASAVČEK

Ker naš vrtec sodeluje v projektu Pasavček, smo  si za nagrado ogledali lutkovno predstavo in se še bolj seznanili z pravilnim obnašanjem v prometu.

JAVNI NASTOP ZA STAREJŠE NAD 70 LET

 Ker smo pridno vadili  smo z našim nastopom polepšali dan dedkom in babicam.

Nastop si lahko ogledate na tej povezavi:

Zadnji dan pred počitnicami, nas je obiskala čarovnica Zofka in nam zmešala čarobni napitek in skuhala čarovniško čorbo. Nato nas je odpeljala v svojo čarovniško votlino s svojo metlo, kjer nam je pripravila posebno zabavo.

DAN DEJAVNOSTI- TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

 Ker je tema letošnjega tradicionalnega zajtrka  ZAJTRK Z MLEKOM – SUPER DAN, smo dejavnosti usmerili v raziskovanje mleka in mlečnih izdelkov. Že cel teden smo namenili temu, da ugotovimo  od kot mleko sploh pride in kaj lahko iz mleka sploh naredimo. Preizkušali smo tudi  različne mlečne izdelke. Na dan dejavnosti celega vrtca smo si najprej pogledali video posnetek molže krave.

Gospa Maša nas je naučila kako lahko doma sami iz smetane naredimo maslo.

Z vzgojiteljico Adrijano smo zamesili testo in naredili, ter spekli majhne žemljice.

Olupili in narezali smo jabolka, ter skuhali kompot, posušili jabolčne krhle in spekli jabolčne olupke.

Na koncu pa smo vse skupaj pojedli.  Mmmmmmmm je blo DOBRO !

Tudi mi smo se posladkali s pravil tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

Pred nami je praznični december. Ker se bliža Miklavžem sejem, smo se tudi mi potrudili in izdelali nekaj izdelkov za na tržnico.Končnih rezultatov izdelkov, pa vam še ne razkrijemo.

V naš vrtec je prišla na obisk  upokojena vzgojiteljica Ljuba Fišer. S seboj je prinesla star kovček, v katerem je imela shranjeno presenečenje za nas. Zaigrala nam je lutkovno predstavo Ne moreš spati, mali medo in nam polepšala turoben in oblačen dan. Na koncu, pa nas je še presenetila s škatlo slastnih medenjakov.