Vrtec Miklavž

Vrtec Miklavž je del VIZ ENOTE MIKLAVŽ PRI ORMOŽU Z DISLOCIRANO ENOTO NA KOGU in s tem tudi del enovitega zavoda OŠ Miklavž pri Ormožu.

V vrtcu Miklavž v šolskem letu 2021/2022 delujejo 3 oddelki:

SKUPINA ODDELEK VZGOJITELJICE, VPO-VZGOJITELJICE
ŽELVICE

HETEROGENI ODDELEK

1 do 3 LETI STARIH OTROK

MARIJA FIŠTRAVEC STRNAD, MATEJA RAKUŠA

 

ŽOGE

KOMBINIRANI ODDELEK

2 do 4 LETA STARIH OTROK

HILDA PLOHL – v aprilu odšla v pokoj

ADRIJANA OZMEC

MAJDA TOPLIČAR

STANISLAVA PŠAK – SPREMLJEVALKA

ČEBELICE

HETEROGENI ODDELEK

4 do 5 LET STARIH OTROK

JANJA KOCJAN,  RENATA ŠIMUNIĆ,

SANDRA ŠKRLEC

Publikacija vrtec 2021

OBRAZCI:

VLOGA ZA VPIS V VRTEC

OBRAZEC ZA OPROSTITEV PLAČILA

OBRAZEC ZA IZPIS IZ VRTCA

Projekt gozdni vrtec

Naš vrtec se je v šolskem letu 2019/2020 pridružil Mreži gozdnih vrtcev in šol Slovenije, s katero upravlja Inštitut za gozdno pedagogiko in ima podporo pri Zavodu RS za šolstvo.

Vrtec obdajajo čudoviti pisani gozdovi, vinogradi in travnate površine, zato naše dejavnosti večino časa potekajo v naravi. Najlepše je, ko otroci lahko doživljajo spreminjanje narave, jo opazujejo, vonjajo, tipajo in na takšen način pridobivajo znanje. Ko otroci vstopijo v gozd, se čas za njih preprosto ustavi. V gozdu se svobodno gibajo, raziskujejo danosti narave, si izmišljajo razne igre, poslušajo dogajanje v gozdu, ga doživljajo, s tem pa tudi vzpostavijo pristen stik z naravo.

Gozd je za njih prostor, kjer lahko otroku na enem mestu ponudijo čutno zaznavanje in spontano razvijanje oziroma krepitev motoričnih sposobnosti.

V gozdu smo si izdelali tudi gozdno igralnico, ki nam omogoča obilo izkustvenega znanja, raziskovanja, obenem pa tudi sprostitev in umiritev.

Več o samem projektu lahko najdete na povezavi Na povezavi: https://www.gozdna-pedagogika.si/mreza-gozdnih-vrtcev-in-sol/ .

LDN  projekta gozdni vrtec -šol. leto 2021-2022

KLIKNI ⇓

GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2020/2021 >>
GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2021/2021 >>

TEDEN PROJEKTA: BRALNA PISMENOST

Ob različnih aktivnostih, ki jih bomo izvedli v  tem tednu, želimo otrokom ob igri približati knjižni jezik, jim privzgojiti ljubezen do pisane besede, jim vzbuditi pozitivne občutke ob poslušanju, branju knjig in slikanic, ter jim na takšen način razvijati govor. K sodelovanju smo povabili tudi Špelo iz knjižnice Ormož in Domna iz Otroških animacij, da nam priskočita na pomoč z glasbo in plesom in nas s pomočjo Kralja Lija in njegovim pismo zapeljeta v svet pisane besede in različnih dejavnosti.

Tako smo prvi dan zaplesali z njima na Trkajevo pesem- Kralj Li,  ter prebrali njegovo pismo. Kralju Liju smo skozi pismo sporočili, da ne želimo samo spati, ampak se želimo, igrati, plesati, risati,…………

Drugi dan dejavnosti je bil namenjen LJUBEZNI. Skozi zgodbico Albina išče ljubezen, smo ugotavljali, kaj to sploh je ljubezen, koga imamo radi in kako ga imamo radi.

Tretji dan projekta smo namenili ugankam, različnim izštevankam, igrali smo se rajalne igre in sestavljali zgodbe.

V četrtek sta nas z obiskom počastili knjižničarki iz Knjižnice Ormož. Špela in Simona sta nam pripravili pravljično uro z zgodbico z naslovom Zvonček in stržek prikličeta pomlad. Z velikimi ušesi smo poslušati zgodbico, na koncu pa še skupaj zapeli in zaplesali.

Kljub slabemu vremenu, nam zadnji dan projekta ni povzročal težav. Vsi sodelujoči v projektu smo se zbrali v dvorani Kulturnega doma Miklavž. Pridružila sta se nam tudi Domen iz otroških animacij Mavrica, ter Špela iz Knjižnice Ormož. Skupaj smo si ogledali razstavo naših izdelkov in malo poklepetali ob njih. Ampak, brez kralja Lija pa ni šlo. Skupaj smo zaplesali ob njegovi glasbi in koreografiji Domna in Špele, ki sta tudi idejni vodji projekta Kralj Li. Uživali smo ob Domnovi animaciji,ter se posladkali s sladkimi bonboni, ki so bili skriti v balonih. Bilo je lepo in nepozabno.

PROJEKT : KRAJEVNE ZNAMENITOSTI SKOZI OTROŠKE OČI

Otroci so poslušali pravljico v prleškem jeziku z naslovom Zmaj v Čupariji. Učitelj Leon pa nam je predstavil pesem o Miklavškem zmaju, nakar smo skupaj tudi zapeli. Skupaj smo se nato odpravili proti kulturnemu domu, kjer nas je obiskal veliki Miklavževski zmaj.

S turističnim vodnikom gospodom Mirkom, smo si ogledali turistične znamenitosti našega kraja. Bilo je zanimivo in poučno.

Podrobno smo spoznali Miklavževskega zmaja in njegovo pesem, se naučili besedilo in ob Leonovi spremljavi tudi zapeli. Začeli smo tudi likovno ustvarjati, ter se podali po poti velikosti Miklavževskega zmaja. Res je bil velik.

Dan za ustvarjanje. Vsaka skupina je likovno ustvarjala na zmaja. Nastali so zelo lepi izdelki.

Pa smo prišli do zadnjega dneva dejavnosti projekta. Skupaj smo v garderobi vrtca pripravili razstavo naših izdelkov. Se posladkali z zmajevimi jajci,  zapeli pesem o miklavževskem zmaju ter za konec še zaplesali.

DAN DEJAVNOSTI: ZDRAVJE V VRTCU

Hop, hop skaklja bel zajček,……..s košaro sladkarij, coca colo in bolečinami v trebuhu. Le kaj delam narobe, se je spraševal. S pomočjo sestre Marijane, mu bomo predstavili zdravo in raznoliko prehrano, ter se tudi sami naučili kaj novega.

Z medicinsko sestro Marjano smo sestavljali v krog, kaj je zdravo, kaj je manj zdravo in česa moremo pojesti več. Sestavili smo tudi zdrav jedilnik po obrokih za našega zajčka. V drugi skupini smo poizkušali različno zelenjavo in si po receptu pripravili zdrav smuti. v tretji skupini pa smo se razgibavali z plišasto zelenjavo ob IKT tehnlogiji, ter si na koncu naredili košarice iz papirja, ter zajčka iz starih nogavic.

Po dejavnostih smo se zbrali na hodniku, kjer smo vsi skupaj zapeli in zaplesali ob pesmici Hop, hop skaklja bel zajček.

DAN DRUŽINE

Da obeležimo praznik družine, smo se tudi v našem vrtcu odločili, da se udeležimo na povabilo vrtca Ivanjkovci, srečanja družin na Jeruzalemu. Skupaj s prijatelji iz vrtca Kog, smo se zbrali pred našim vrtcem in se skupaj peš z našimi starši odpravili na Jeruzalem. Pot nas je vodila med lepimi travniki, mimo gozda po cesti do igrišča na Jeruzalemu. Tam so nas že nestrpno pričakovali otroci in njihovi starši iz vrtca Ivanjkovci. Skupaj smo zaplesali, se pozabavali z baloni, ter pojedli sladoled.

 ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE Z ORIENTACIJSKIM POHODOM

V četrtek, na prelep sončen dan, smo skupaj z prijatelji iz vrtca Kog in učenci 1. in 2 razreda OŠ Miklavž izvedli kar zanimiv orientacijski pohod. Pred vrtcem so nas pričakali učenci 3. razreda in nam dali navodila in medvedka, za katerega smo morali na pohodu najti rešitev. Ta medvedek je imel majhno težavo in je ni mogel povedati nikomur poleg sebe. Bo nam uspelo rešiti težavo? Ne vem, ne vem. Pa si poglejte sami.

Kljub temu, da smo obiskali različne delavnice ( izumitelja, zdravnika, okulista, čevljarja,……) pravilnega odgovora nismo dobili. Zato smo se odpravili v dvorano kulturnega doma, kjer so nam učenci 3. razreda zaigrali lutkovno predstavo z naslovom Eno majhno težavo imam. S tem so nam razkrili tudi pravilno rešitev za medvedka. Potem smo si razdelili diploma za uspešno opravljeno Bralno značko, ter se utrujeni vrnili nazaj v vrtec.

 

ZAKLJUČNA PRIREDITE VRTCA – LE KAM NAS PELJE AVTBUS

V sredo 8. junija smo z otroci našega vrtca izpeljali zaključno prireditev v dvorani Kulturnega doma pri Miklavžu. Skupine otrok so se predstavile z različnimi točkami, katere pa so med seboj povezovali otroci starejše skupine, skozi prikaz različnih iger. Otroci so na odru peli, plesali in se igrali. Navzoče je pozdravil tudi g. ravnatelj Vlado Hebar, ter pomočnica Ravnatelja za vrtec Janja Kocjan. Staršem sta se zahvalila za sodelovanje, otrokom pa zaželela lepe počitnice.

PRAZNOVANJE ROJSTIH DNI

Za otroke, ki praznujejo rojstne dneve v času počitnic, smo pripravile veliko   skupno zabavo s klovnoma. Malo smo plesali, se pozabavali in se skupaj poigrali.

ZAKLJUČEK MALEGA SONČKA

Ker smo v našem vrtcu namenili veliko pozornost gibanju čez celo šolsko leto in bili vključeni v program Mali sonček, se spodobi, da smo za opravljeno delo tudi nagrajeni. Vzgojiteljice smo pripravile gibalni poligon, kjer so se otroci preizkusili v različnih gibalnih spretnostih. Na koncu so mlajši otroci  prejeli priznanja, starejši, ki pa odhajajo v šolo pa medalje.