Skoči na glavno vsebino

Vrtec Miklavž

 

 

Vrtec Miklavž je del VIZ ENOTE MIKLAVŽ PRI ORMOŽU Z DISLOCIRANO ENOTO NA KOGU in s tem tudi del enovitega zavoda OŠ Miklavž pri Ormožu.

V vrtcu Miklavž v šolskem letu 2022/2023 delujejo 3 oddelki:

SKUPINA ODDELEK

VZGOJITELJICE,

VPO-VZGOJITELJICE

PIKAPOLONICE

HETEROGENI ODDELEK

1 do 3 LETI STARIH OTROK

SANDRA ŠKRLEC

ANJA KOCJAN

MAVRICE

KOMBINIRANI ODDELEK

2 do 4 LETA STARIH OTROK

ADRIJANA OZMEC

MATEJA RAKUŠA

ČEBELICE

HETEROGENI ODDELEK

4 do 5 LET STARIH OTROK

JANJA ŠKRLEC,

RENATA ŠIMUNIĆ

STANISLAVA PŠAK – SPREMLJEVALKA

 

PUBLIKACIJA VRTCA 2022-2023

Porocilo projekta_Zdravje v vrtcu

 

OBRAZCI:

VLOGA ZA VPIS V VRTEC

OBRAZEC ZA OPROSTITEV PLAČILA

OBRAZEC ZA IZPIS IZ VRTCA

Projekt gozdni vrtec

Naš vrtec se je v šolskem letu 2019/2020 pridružil Mreži gozdnih vrtcev in šol Slovenije, s katero upravlja Inštitut za gozdno pedagogiko in ima podporo pri Zavodu RS za šolstvo.

Vrtec obdajajo čudoviti pisani gozdovi, vinogradi in travnate površine, zato naše dejavnosti večino časa potekajo v naravi. Najlepše je, ko otroci lahko doživljajo spreminjanje narave, jo opazujejo, vonjajo, tipajo in na takšen način pridobivajo znanje. Ko otroci vstopijo v gozd, se čas za njih preprosto ustavi. V gozdu se svobodno gibajo, raziskujejo danosti narave, si izmišljajo razne igre, poslušajo dogajanje v gozdu, ga doživljajo, s tem pa tudi vzpostavijo pristen stik z naravo.

Gozd je za njih prostor, kjer lahko otroku na enem mestu ponudijo čutno zaznavanje in spontano razvijanje oziroma krepitev motoričnih sposobnosti.

V gozdu smo si izdelali tudi gozdno igralnico, ki nam omogoča obilo izkustvenega znanja, raziskovanja, obenem pa tudi sprostitev in umiritev.

Več o samem projektu lahko najdete na povezavi Na povezavi: https://www.gozdna-pedagogika.si/mreza-gozdnih-vrtcev-in-sol/ .

LDN  projekta gozdni vrtec -šol. leto 2021-2022

KLIKNI ⇓

GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2021/2022 >>
GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2022/2023 >>

DAN DEJAVNOSTI- SKRIVNOSTNA ŠKATLA 

Z dijaki predšolske vzgoje  Gimnazije Ormož, smo skupaj izvedli dan dejavnosti. Zjutraj smo jih z veseljem pričakali v našem vrtcu, kjer so dan preživeli z nami. Spoznali so našo dnevno rutino in se z našimi otroki popeljali v različne dejavnosti. Po zajtrku in kratkem spoznavanju ob igri so se zbrali v igralnici  čebelic, kjer nas je zajček Zajko popeljal v svet joge.

Po jogi smo se razdelili s skupine.  Najmlajše pikapolonice in mlajše mavrice so se z parimi dijaki odpravile v njihove igralnice, kjer so izpeljevali različne dejavnostina temo Velike noči njihovi starosti primerno.

Najmlajši otroci so barvali zajčka, ga hranili , sortirali jajčka po barvi in ustvarjali leplenko Velikonočnega jajčka.

Mlajše mavrice so pekle orehove polžke, ter izvajale različne igre. Namotavali so vrvico in k sebi povlekli zajčka, hranili zajčka ter sortirali jajčka po barvi.

Ostali otroci čebelic, starejši otroci mavric, ter ostali dijaki, pa so se razdelili v skupine po barvah jajč. V roke so dobili zemljevide, ter kartice z barvimi jajčkami, katere so nakazovale, da moramo priti do travnika, kjer nas čakajo različne postaje z različnimi nalogami.

Na tej postaji so se igrali Ristanc, ter 3 v vrsto.

V jajčne škatle so morali nabirati naravni material po barah, ter naravni material po sličicah.

Na tulec smo namotavali vrvici, ter vlekli korenček k sebi, hranili zajčka s pomočjo pincete s korenčkom, ter sadili korenček z natikankem v posode.

Pihali smo milne mehurčke, ter jih s pomočjo packe lovili in jih pokali.

Igrali smo se tudi gumitvist, križ kraž, ter hokej z jajčki.

S flomastri smo po črtah risali na pirhe, ter obešali korenček na štrik.

Na zadnji postaji pred našim vrtcem pa nas je čakala še zadnja postaja, kjer smo risali na naša drevesa.

Po odlično opravljenih naloga smo se vsi skupaj zbrali na našem igrišču, kjer smo se najprej tudi posladkali s pečeni potičkami, ki smo jih spekli otroci v vrtcu. Nato pa nas je še obiskal zajček zajko in nam prinesel skrivnostno škatlo. Le kaj se skriva v njej? Hmmm,…….

Pa poglejmo! Joj prazna je. Kaj pa zdaj. Ko smo pogledali malo na okoli smo opazili drobna čokoladna jajčka razsipana po naši travi. Vzeli smo si košarice. ter jih z veseljem pobrali. S tem smo zaključili tudi naš dan dejavnosti.

PEKA KVAŠENIH GNEZD

V petek pred Velikonočnimi prazniki, pa smo si v vrtcu pekli Gnezdeca in vanj namesto pravih kuhanih jajc oziroma pirhov.

Ko v vrtcu na isti dan praznujeta Pikapolonica in Mavrica, se praznovanje prenese na cel vrtec. Tako je bolj zabavno in veselo.

PRAVLJIČNA URA

Na deževen ponedeljek sta nas obiskli knjižničarki iz knjižnice Ormož, ter nam predstavili pravljico z naslovom Najvišja gora knjig na svetu. Povedali sta nam tudi, da meseca aprija knjige praznujejo rojstni dan. Najprej smo se na poslušanje dobro pripravili. Razmigali smo ušesa, se udobno namestili  in pravljična ura se je začela. Po zanimivi pravljici, smo skupaj prelistali in si ogledali par slikanic, ki sta jih prinesli s seboj.

DAN DEJAVNOSTI- KAJA DOBI BRATCA

Kaja je doma imela mlajšega bratca. Ker je mama morala nujno v trgovino, je prosila Kajo da ga malo popazi. A bratec je začel močno jokati. Le kaj mu je, kako mu naj pomaga?

Kako pa dojenček sploh nastane in kako skrbimo zanj, pa nam je povedala sestra Marijana. Sami pa smo se preizkusili v vlogi mame in očeta skozi igro.

Ta dan pa nas je obiskala medicinska sestra za preventivo zob. Predstavila nam je zgodbico o konjičku, ki je moral obiskati zobozdravnika. Pregledala je še naše zobke in nam razdelila pobarvanke.

 

PRAVLJIČNA URA IN ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE

Še zadnjič v tem letu sta nas obiskali knjžničrki Špela in  Simona iz knjižnice Ormož, ter nam pripravile čudovito pravljično uro. Predstavile sta nam knjigo z naslovom Čebeljčnjaček. Po končani zgodbi, pa sta nam pomagali razdeliti priznanja za sodelovanje v projektu Bralna značka. POdelili pa smo tudi posebno nagrado našemu NAJ BRALČKU, ki si jo je prislužil z največ prebranimi in izposojenimi knjigami v našem vrtcu.

DAN DEJAVNOSTI- IMEL SEM ČUDOVIT DAN, KER SEM ZDRAV

V  sklopu projekta Zdrav vrtec smo imeli še zadnjo dejavnico z medicinsko sestro Marijano. Na začetku nas je obiskala Mavrična vila, ki se ni dobro počutila, ker ni zdravo jedla. Predlagali smo ji, da naj zdravo je, naj se dovolj giba in naj dovolj spi. 

Sestra Marijana nam je predstavila zdravo prehrano.

Najmlajši so posadili in posejali različno zelenjavo.

Okušali smo zelenjavo, pripravljali različne namaze in jih na koncu tudi preizkušali.

Dostopnost