Skupina PIKAPOLONICE

Za otroke v skupini PIKAPOLONICE skrbita vzgojiteljici Sandra Škrlec in Anja Kocjan.

V SEPTEMBRU

V začetku septembra smo se razveseli vseh otrok, ki so s svojo igrivostjo in radoživostjo napolnili vrtčevske igralnice. Na novo pot smo pospremili tudi naše novince, ki so prvič prestopili prag našega vrtca.
V skupini Pikapolonice skozi igro poteka uvajanje otrok s pomočjo ročne lutke pikapolonica. Ob tem spoznavajo igralnico, zaposlene in starejše otroke, celoten vrtec in njegovo okolico.
Vsak dan je za nas nov in drugačen in vsakega se znova veselimo. 

V vrtcu smo vedno bolj sproščeni in razigrani …

Pričeli smo z našo barvito jesenjo. Spoznavali smo plodove, se z njimi igrali in v igralnici ustvarili čutno pot.

 

Nadaljevali smo z obiskom učenk Ele in Eve iz OŠ Miklavž, ki sta nam prebrale zanimivo pravljico z naslovom Tako govorijo živali. Nato smo nadaljevali v knjižnem kotičku, kjer so otroci sami prebirali knjige.

S pomočjo kamišibaja smo spoznali zgodbico Razbita buča. Otroci so se z bučami igrali, jih kotalili, na njih sedeli, itd. Sledil je stari običaj trebljenje buč in sušenje semen v igralnici.

Ustvarjali smo tudi s prstnimi barvami in naredili likovni izdelek Buča. Otroci so ob ustvarjanju čutili ugodje in sprostitev.

V OKTOBRU

V tem mesecu se naj je veliko dogajalo. Nekaj teh utrinkov si lahko ogledate na spletni strani vrtca Miklavž.

Ogledali smo si pravljico Kdo je napravil Vidku srajčico. Po pravljici smo se tudi malo razgibali. Vidka smo sami likovno ustvarili. Oblačili smo dojenčke in se poigrali z matematičnimi palčkami. 

Z veseljem smo se odzvali povabila na prireditev za starejše nad 70. let. Za rdečo nit smo si izbrali zgodbico Repa velikanka. Najprej smo spoznali zgodbico, nato pa smo si izdelali zelo lične miške, ki smo jih pozneje tudi predstavili na nastopu.

Spoznali smo tudi senčne lutke. Skupaj smo si ogledali pravljico Pod medvedovim dežnikom z majhnimi senčnimi lutkami na kamišibaju nato pa smo si ogledali še velike senčne lutke. Po pravljici je sledilo ustvarjanje in naredili smo čudovite dežnike.

Tudi pikapolonice smo pričele s praznovanjem rojstnega dne in pihnili smo prvo svečko. Skupaj z nami je praznovala tudi Pikapolonica, ki nam je pripravila vadbeno uro, odlično sadno malico na drugačen način in zabavo ob glasbi.

Bliža se praznik, ko se spomnimo na vse, ki so žal umrli. Skupaj z otroki smo se ob kratki pravljici o tej temi pogovorili in nato v spomin vseh naših sorodnikov, o katerih smo velikokrat kaj slišali od staršev, naredili svečko, ki bo krasila grob nam ljubim osebam.

V NOVEMBRU

Skupina Pikapolonice so skozi ves teden spoznavale pomembnost naših kmetij in vse skupaj povezali z zelo pomembno živaljo – kravo. Otroci so preko fotografij obnovili vse kar spada na kmetijo. Skupaj smo večkrat zaplesali na pesem Na kmetiji je lepo, si ogledali risanko z naslovom Kravica Liska, izdelali smo si lepljenko kravico, odtisnili svoje dlani na veliko kravico in ji naredili lise. Poskušali smo tudi svoje spretnosti v molzenju in gnetenju in se pri tem imeli prav lepo. Pester in razgiban teden se je zaključil s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom in izdelavo medenih lizik.

 


PRETEKLI DOGODKI ⇓

GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2020/2021 >>
GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2021/2022 >>