Skoči na glavno vsebino

KULTURNI DAN – ZAKLJUČEK BRANJA ZA BRALNO ZNAČKO

Nastop plesne skupine

Nastop plesne skupine

Primož Suhodolčan podeljuje priznanja

Primož Suhodolčan podeljuje priznanja

Brali smo psički Tajri

Brali smo psički Tajri

 

15.  maja smo imeli skupni kulturni dan – Zaključek branja za Bralno značko, ki smo ga posvetili branju, ustvarjalnosti in sploh osebnostnemu razvoju. Po kulturnem programu se nam je predstavil priljubljeni mladinski pisatelj Primož Suhodolčan, ki je nato skupaj z mentoricami branja bralcem podelil priznanja za doseženo Bralno značko in nagrade Ostržek, ki so prihranjene za najbolj navdušene bralce.

Zatem smo si ogledali še lutkovno predstavo, Jakec in čudežni fižolček, v režiji učiteljice Lidije Mlinarič. Nato so se za učence od 1.-5. razreda  šole Miklavž pričele delavnice s pestrimi vsebinami; kamišibaj,  branje in literarno ustvarjanje, gledališče, lepopisje, delavnica starih iger, čuječnosti in individualna branja psički Tajri. Učenci OŠ Kog pa so izvedli aktivnosti za športno-vzgojni karton.

Učenci od 6.-9. razreda pa so si v tem času ogledali gledališko predstavo Jaz, Batman v režiji učiteljice Simone Klasinc, nato pa so se še sami udeležili delavnic;  literarne, bralno spodbujevalne – o vrednotah, o pomenu pravilnih odločitev v življenju in odgovornosti, o vizualizaciji lastne prihodnosti in o izjemnem pomenu matematike – finančni pismenosti.

 

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost