Skoči na glavno vsebino

V septembru

V SEPTEMBRU

Pa smo se začele z nove dogodivščine med starimi in novimi prijatelji v skupini Čebelice. Tako je potekal naš prvi skupni dan.

Na lep sončen dan smo se odpraviti proti travniku, kjer smo med potjo opazovali čebelnjak. Skok čez majhen jarek in travnik je že tu.  Na njem smo se igrali  različne rajalne igre.

Na poti proti sadovnjakom smo se malo razgibali, ter iz naravnih materialov sestavili ali narisali sebe.

Če nam je uspelo, presodite sami.

Obiskali smo našo gozdno igralnico in jo počistili po dolgih počitnicah. Med potjo smo tudi malo raziskovali gozdna tla.

S pomočjo joge smo se popeljali skozi zgodbico in na koncu tudi likovno ustvarjali.

Ker se z veliko hitrostjo bliža jesen, je tudi na naših češnjah začelo odpadati listje. Mi smo ga pridno pograbili v vreče , kupček pa pustili za skrivnega prijatelja. Le kdo se skriva v njem?

Za pripravo hotela za žuželke, smo se najprej odpravili proti gozdu po naravni material, nato pa smo pred vrtec ta hotel tudi zgradili.

Obiskali smo tudi knjižnico v osnovni šoli. Knjižničarka Fleur nam je prebrala zgodbico, ter nas seznanila z pravili obnašanja v knjižnici , ter o ravnanju s knjigami. Vsak izmed otrok si je izposodil eno knjig, ter jo odnesel domov, kjer jo bodo doma skupaj s starši tudi prebrali.

Veliko smo izvajali dejavnosti za razvijanje fino motorike. Bilo je zabavno.

Preizkusili smo se tudi v likovni tehniki trganka. Če nam je uspelo, pa presodite sami.

Dostopnost