V oktobru

V OKTOBRU 2020

Lepi, topli jesenski dnevi, so nas popeljali v bližnji gozd. Tam smo opazovali drevesa in si poiskali primeren prostor za igro. Vsak izmed otrok si je izbral svoje drevo in si ga označil z barvnim trakom.

To svoje izbrano drevo bomo opazovali skozi celo šolsko leto. Ob njem se bomo tudi igrali, ustvarjali in se naučil marsikaj novega.

Prostor ob naših drevesih smo poimenovali ” ČEBELICINA IGRALNICA NA PROSTEM”. To smo tudi dobro počistili in jo zagradili z bršljanom, ki smo ga pridno pobrali okoli naših dreves. Našemu škratku, pa smo s skupnimi močmi zgradili gozdno hišico.

Naš izbrani prostor v gozdu je primeren za izpeljavo različnih dejavnosti na prostem. V njem se sproščamo, beremo in poslušamo zgodbice, opazujemo živali, pojemo pesmice, se prosto igramo, ter ustvarjamo z različnimi materiali. Pa si poglejte ……..

Na lep sončen dan smo izvedli tudi orientacijski pohod. Medved Jaka nam je v vrtec prinesel zemljevid in nas z njim popeljal na pot. Med njo smo spoznavali drevesa in poiskali domovanja našim škratom ( Hrastko, Kostanjko, Bukovko).

Tudi ko so deževni dnevi zunaj, je v naši skupini pestro in zanimivo. Skratka, se dogaja ……..

Ker radi raziskujemo okolico nas je pot popeljala čez Kajžar v Zasavce do njive s koruzo. Tam smo se preizkusili s starim kmečkim opravilom – Trganjem koruze. Potrgano koruzo bomo odnesli pozimi našim živalim v gozd.