V februarju

V FEBRUARJU

Corona nam tudi v vrtcu ni bila naklonjena. Kar nekaj časa nas je vrtec obiskovalo par otrok, sedaj pa smo zopet skoraj vsi skupaj. Lepo sončno vreme nas je popeljalo v naš gozd. Tam smo poiskali vsak svojo bukev in hrast, ter poiskali razlike. Opazovali smo iglasta drevesa, nabirali storže,…..Na koncu pa se še razgibali ob svojem drevesu.

Ker vsi skupaj živimo v Sloveniji, smo se pogovarjali o njej. Govorili smo o himni, zastavi,………… Na koncu smo izdelali plakat s sličicami različnih krajev. S pomočjo atlasa smo poiskali kraje, kjer smo jih obiskali skupaj s starši. Spoznali smo planet Zemljo in si ogledali naše vesolje.

Ko smo si s pomočjo risanke ogledali, kako je nastala zemlja, smo se začeli spraševati, KAKO PA JE NASTALO ŽIVLJENJE NA ZEMLJI? S pomočjo strokovnih knjig smo si ogledali različne fotografije nastanka prvih živih bitij na zemlji. Spoznali smo, da so prva živa bitja bile bakterije, da je polno rastlin in živali že izumrlo. Ostanke tega življenja, fosile, smo skušali poiskati tudi v našem potočku.

V naravi pa se nahaja tudi veliko smeti. Med potjo smo jih pobrali in se pogovarjali o tem. Ali smeti lahko ležijo v naravi, kaj se zgodi z njimi,…. Odločili smo se, da naredimo glede tega tudi en poizkus. Smeti smo zakopali v zemljo. Čez čas bomo šli pogledat, kaj se je zgodilo z stvarmi.