Skoči na glavno vsebino

V aprilu

V APRILU

Ker se približujejo Velikonočni prazniki, smo na to temo v vrtcu začeli likovno ustvarjati. Izdelali smo zajčke iz papirnatih trakov, ter pripravili podlago za naše zajčke na travniku.

Izdelali smo tudi Velikonočne čertitke za naše najdražje.

VRTEC V NARAVI

Pa je končno prišel dan, ko smo se odpravili na dvodevno bivanje v kraj Duh na Ostrem vrhu v CŠOD. Po zajtrku smo se odpravili na avtobus, kjer so nas že čakali prijatelji in Koga ter s zapeljali novim dogodivščinam naproti. Na začetku smo se razporedili po sobah, ter si pripravili postelje za spanje. 

Ker smo do kosila imeli še nekaj časa, smo se prosto igrali na dvorišču doma. Lačni  smo se nato odpravili na kosilo.

Po kosilu smo se razdelili v dve skupini. Z eno skupino smo se odpravili na raziskovanje vremena,     

druga skupina pa se je odpravila na izdelavo bivakov v gozdu, ter učenju, kako zakurimo ogenj v gozdu.

Naše aktivnosti v naravi so bile zelo pestre in zanimive, zato je tudi čas zelo hitro minil. Čakala nas je že večerja, ter priprava na ples v pižamah. Po plesu pa še pravljica, objemček in poljubček, ter LAHKO NOČ!

Po prespani in mirni noči smo se podali v nov dan. Prva skupina se je najprej odpravila raziskovat bližnji potok, druga pa je obiskala kmetijo in na jahanje konjev.

Ob prihodu do potoka nam je učiteljica predstavila okolico in nas seznanila z našimi nalogami. V potoku smo morali s pomočjo kozarcev naloviti različne živalice, ki živijo v vodi. Iskali smo med vejami, dvigovali kamenje, ter ob lovlenju živalice v lončku, te prenašali v posebne posode, kjer smo jih potem v pomočjo lup tudi opazovali. Te smo tudi poiskali na delovnih listih, kjer smo jim določali tudi imena. Na koncu smo s pomočjo kamnov sestavili jez, postavili mlinček in opazovali dogajanje. Ob večji količini vode, se je ta začel lepo vrteti.

Po opravljenih nalogah smo skupine zamenjale lokacijo, ter se odpravile do druge točke dejavnosti. Obiskali smo bližnjo kmetijo. Najprej smo se odpravili do mineže, kjer smo spozanli dva majhna konjička. Z veseljem smo jih tudi zajahali. Za nagrado smo jih na koncu tudi počesali. Nato smo si ogledali ter se sprehodili med njimi še ostale živali, ki jih imajo tukaj.

 S tem da smo odšli od doma in prespali brez naših staršev, ter preživeli dva čudovita in poučna dneva, smo si za konec prislužili  darilo. Priznaje za vsakega posameznika. ponosni in vidno utrujeni smo se odpravili na avtobus , ki nas je zapeljal do doma.

PLAVALNI TEČAJ

Pa iz vrtca v naravi, takoj na plavalni tečaj v Gimnazijo Ormož. Skozi igrive dejavnosti so otroci osvajali različne  spretnosti v vodi, premagovali strah pred močenjem glave, ter osvajali osnovne elemente plavanja. 

PASAVČEK

 Tudi v letošnjem letu smo se priključili projektu Pasavček, ki ga izvajamo pod okriljem Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri Javni agenciji Republike Slovenije za varnost prometa.

S tem projektom želimo ozaveščati in spodbujati  odrasle in otroke k pravilni uporabi otroških varnostnih sedežev ter varnostnih pasov med vožnjo. Lutka Pasavček otroke spodbuja in opozarja, da med vožnjo pravilno sedijo in se pripnejo z varnostnim pasom. V ta namen smo si iz das mase naredili svoje pasavčke, ki nas bodo vedno spominjali na varnostni pas v avtu.

Dostopnost