V aprilu

V APRILU

Drage »ČEBELICE« !

Kljub temu da nam je ta korona virus onemogočil da se vidimo v vrtcu, nismo pozabili na Vas. Zelo vas že pogrešamo in si želimo, da ta situacija hitro mine. Upam, da se doma imate lepo, da počnete lepe stvari in da vam ni dolgčas. Ostanite zdravi, upam da se čim prej vidimo.

Da pa bi vaši dnevi bili tudi malo bolj zanimivi, vam bomo tedensko pripravili par idej, kako aktivno preživeti dneve z različnimi dejavnostmi, ko se ne morete družiti s prijatelji.

  1. teden – VELIKA NOČ

Izdelamo si velikonočno dekoracijo, barvamo pirhe, rišemo vzorce, poslušamo pravljico, se sprehodimo po bližnji okolici,…..

 

Prenesi pobarvanke >>
Prenesi zgodbico ZAJČEK JURČEK >>

Pa smo prišli do konca tedna. Pa si skupaj poglejmo, kaj naše “Čebelice” počnejo doma. Upam, da vam podamo kakšno dodatno idejo, kaj početi doma. Še vedno je dobrodošlo fotografiranje in pošiljanje fotografij, saj bomo samo s tem obdržali neke stike.

Lepe praznike vam želiva.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-

2. teden PRAVLJIČNI TEDEN MALO DRUGAČE

Pozdravljeni dragi otroci. Vidiva, da vam doma ni dolgčas, saj veliko ustvarjate. Hvala za prečudovite slike, ki ste nama jih poslali. Kar tako naprej. Pošiljava vam spet nekaj predlogov iger in dejavnosti, kako si popestriti dan.

Ta teden se lahko spremenite v kralje in kraljice. Izdelajte si svoje trdnjave. Uporabite odeje, blazine, stole, kavč… vse kar imate na razpolago. Če ste veliko v naravi, pa si jo postavite kar zunaj.

 

Vsak kralj in kraljica pa rabita tudi krono. Lahko jo izdelaš iz naravnih materialov ali pa kar iz papirja.

 

Zraven seveda lahko še razgibaš svoje telo in možgančke, zato uporabi kar domače dvorišče.

 

Klikni še na spodnje povezave in si jih oglej:

Vaje za razgibavanje >>

Lutkovna predstava: Sneguljčica >>

Izdelava lutk >>

Prenesi delovni list >>

————————————————————————————————————————————————————————————————————–

3. teden REGRAT LUČKE SEJE

Ker se je narava okoli nas že zelo prebudila, zasijala v vsej svojo lepoti, se bomo ta teden odpravili na bližnji travnik. Poiskali bomo zanimivo cvetlico, ki je zelo zdrava in uporabna na več načinov. Listi so zelene barve, cvetovi rumene, nakar se ti spremenijo v lepo belo lučko. Upam, da ste že ugotovili kaj je to. Poiskali bomo REGRAT.

Ker je regrat zelo zdrav, si bomo pripravili regratovo solato z jajčki in jo poskusili. Najprej na travniku naberemo regrat, ga narežemo in očistimo, operemo z vodo. Skuhamo jajčka, jih ohladimo, narežemo v solato. Dodamo sol, olje, kis in dobro premešamo. Pa DOBER TEK!

 

Naučimo se pesmico:

Milena Bačič: REGRAT LUČKE SEJE

Regrat lučke seje
vse majske dni,
kadar sije sonce
in ko dež prši.
Ko maj se vrne,
sončec sto in sto
iz zelene trave
zrlo bo v nebo.

Likovno upodobimo regrat z različnimi pripomočki:

 

Preberi zgodbico: LUČKA REGRAT >>

Na travniku naberemo regratove lučke in pihamo v njih, ter iz regrata izdelamo venček ali verižico.

Vsak dan se bomo razgibali tudi z vajami za JOGO .

.

Tako drage “Čebelice”, pa smo prišli do konca meseca aprila. Sedaj si malo odpočijte, saj so pred nami POČITNICE. Lepo se imejte, uživajte in upam, da se vidimo čim prej.