V marcu

V MARCU 2021

Toplo vreme nas je vabilo v naravo, kjer smo načrtovano dejavnost v celoti izvedli zunaj. Raziskovali smo bližnjo okolico ob potoku. Najprej smo malo meditirali in se sprostili ob jogi. Naenkrat pa so nas presenetili mehurčki, ki so se prikradli med nas. Le od kod so prišli? Pa to ne okrogli, ampak različnih oblik, vsaj tako pravi zgodbica. Nato smo s pomočjo sličic razvrščali narisane predmete po obliki, jih vstavljali v pravilno označene vrečke in se vračali nazaj v različnih oblikah gibanja.

Sodelovali smo tudi pri snemanju radijske oddaje MALE NOGICE za radio Prlek. Zaradi varnostnih ukrepov, ki sedaj veljajo, smo oddajo posneli prek aplikacije zoom.

Na travniku smo se igrali tudi različne igre. Tekali smo po navodilih naprej, nazaj, gor, dol in se igrali z padalom. Skozi igro smo utrjevali tudi barve.

Skozi igro smo spoznali osnovne tehnike JOGE in se s pomočjo nje podali na pot skozi zgodbico VEVERIČEK POSEBNE SORTE. Naučili smo se kako se lahko s storži zmasiramo, kako se pravilno usesti, pravilno dihati, se postaviti v različne položaje in se na koncu še umiriti. Pa si poglejte sami, če smo uživali.

Narava in zunanji prostor nam ponujata veliko možnosti za učenje. Tudi mi smo se igrali z palčkami in kamenčki. Sestavljali smo različne oblike likov, preštevali , na koncu pa sestavili tudi sebe. Če naj je uspelo, se prepričajte sami!