V maju

V MAJU 2021

Prvi teden v maju smo posvetili varnosti v prometu. S vključenostjo v projekt PASAVČEK smo se seznanili z nevarnostmi in pravili, ki so vezana na varnost v prometu. Z različnimi igrami smo se naučili, kako je potrebno ravnati, da smo varni na cesti in v različnih situacijah v prometu. Poglejte si le delček teh dejavnosti, ki smo jih izvedli…..

Ker je letošnje vreme v mesecu maju zelo slabo, smo komaj našli dan, da smo se lahko podali v našo gozdno igralnico. Opazovali smo naša drevesa, prepoznavali razlike od zadnjega obiska, s pomočjo delovnih listov reševali naloge in še bi se kaj našlo.

Ob obisku gozda, smo si v vrtec prinesli tudi dve mali drevesci bukve in hrasta, ter jih posadili. S tem bomo lažje opazovali drevo kako raste.

Ob našem vrtcu imamo tudi mi eno gredico v obliki polžka. Ker pa je ta gredica bila prazna in neurejena smo se odločili, da na njo posadimo različno zelenjavo. Kot prvo smo si ogledati kratek film o rastlinah, nato spoznali semena in naredili načrt našega vrta.

Gredico so najprej prekopali in populili plevel, nato pa na njo po načrtu posadili in posejali semena zelenjave in rož. Na koncu smo gredico zalili z vodo in jo opremili z našimi tablicami, ki označujejo našo zelenjavo. Lepo, ne!

Od 24.5. do 28.5.2021 smo otroci naše skupine sodelovali v projektu ROKODELSTVO- priložnost tudi za mlade. Utrinke dogajanja si lahko ogledate na spletni strani vrtca Miklavž.