Galerija preteklih dogodkov 2021/2022 – skupina GOSENICE

Septembra se je pričelo novo vrtčevsko leto in s tem sva vzgojiteljici Andreja in Anja pričakali otroke v novi skupini, ki sva jo temu primerno tudi okrasile in opremile. Našo skupino smo poimenovali Gosenice, stari smo 1 do 3 leta, vpisanih je 8 otrok. Z novim šolskim letom skupino obiskuje 6 otrok, ostali se nam pridružijo tekom leta.

Nekaj utrinkov iz uvajalnega septembra…

OKTOBER

Jesenski čas je tisti, ki se ga vinogradniki veselijo celo leto. Z jesenjo pride seveda tudi trgatev ali bratva, takrat se pobere pridelek. Eno trgatev smo videli tudi mi med sprehodom po okolici vrtca, kjer je polno vinogradov. Najbolj je otrokom bil zanimiv traktor. Pogostili pa so nas tudi s potico.

Traktor je otroke tako navdušil, da smo jih poiskali v naši lopi in se z njimi igrali v kamenčkih na vrtčevskem igrišču.

Med sprehodom smo opazovali drevesa in pisane jesenske liste, poimenovali barve, jih pridno nabirali, nato pa uporabili pri našem ustvarjanju. Jesenske barve smo opazovali tudi skozi igro s senzoričnimi bloki.

Otroci vrtca smo zbrali jesenske plodove, ki so nam bili v pomoč pri izdelavi »tetke Jeseni«. Druženje s »tetko Jesen« smo v skupinah doživljaji različno: pozdravili smo jo s pesmijo, plesom, lepo besedo, jo razveselili z darili (jesenskimi pridelki). Vsi smo ob tem uživali in si bomo spisali lepe spomine na jesenski čas.

Oktober je tudi mesec požarne varnosti. Letošnja tema je »Po potresu lahko tudi zagori!« Z otroki smo se ob različnih slikanicah, posnetkih na internetu pogovarjali o delu gasilcev.

 

NOVEMBER

Mesec november se je začel s slabim in mrzlim vremenom. Že prvi dan nas je v skupini obiskala sestra Špela iz zdravstvenega doma Ormož, katero je preko zgodbe predstavila otrokom kako skrbimo za svoje zobke.

Zaradi slabega vremena smo si v igralnici spletli pajkovo mrežo in se preizkusili v spretnosti plazenja, prestopanja, preskoka mreže,…

Ob petju in plesu smo se tudi preizkusili v igranju na male ritmične instrumente.

Sedaj pa skrbimo za svoje zdravje in se učimo, kako se pravilno oblečemo in obujemo, da nas ne zebe.