Skoči na glavno vsebino

Kuharji so se z državnega tekmovanja vrnili s srebrnim priznanjem

  • krožnik
    Krožnik
  • akcija
    V akciji
  • ekipa
    Odlična ekipa
  • V akciji
  • V akciji
  • Ocenjevanje
    Ocenjevanje

Na naši šoli je kuharsko ustvarjanje zelo priljubljeno, za kuhinjskimi pulti naše gospodinjske učilnice ustvarjamo v sklopu gospodinjstva, izbirnih predmetov, dnevov dejavnosti in ostalih aktivnostih. Že vrsto let pa naši učenci sodelujejo tudi na kuharskem tekmovanju Zlata kuhalnica, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije. Cilji tekmovanja so spodbujanje mladih za poklice v gostinskih in turističnih dejavnostih, ozaveščanje mladih o rednem in zdravem prehranjevanju, o sodobni pripravi hrane, predstaviti mladim slovensko kulinariko ter razvijati ustvarjalnost in podjetnost učencev. Letos smo sodelovali že na 13. Zlati kuhalnici. Pripravljali smo raviole z nadevom iz mesa in užitnih divjih rastlin in zelišč z omako ter brezalkoholni hladni napitek na osnovi šipkovega čaja.

V četrtek, 29. septembra 2022, se je naša kuharska ekipa odpravila na regijsko tekmovanje v Radence. Ana Jurkovič, Živa Miklin, Sara Puklavec in Gal Germin so dan na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radence preživeli ustvarjalno in delavno. Dan je bil vrhunec naših večmesečnih priprav na kuharsko tekmovanje v sklopu katerih smo rezali, mesili, pražili, kuhali, nabirali koprive, sestavljali recepte in se urili v timskem delu. Ves trud je bil poplačan, saj smo zmagali in se uvrstili na državno tekmovanje.

Državno tekmovanje je potekalo v ponedeljek, 14. novembra 2022, v sklopu Gostinsko-turističnega zbora Slovenije, ki je potekal v Laškem. Naša ekipa se je pomerila z ostalimi ekipami, ki so se uvrstile na državno raven kuharskega tekmovanja. Tokrat nam na žalost ni uspelo prikuhati zmage, smo pa osvojili srebrno priznanje. Bogatejši za še eno izkušnjo smo se vrnili domov, kjer nestrpno čakamo na naslednji kuharski izziv.

Suzana Videmšek, mentorica kuharskega krožka

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost