Skupina ČEBELICE

V skupini Čebelice za otroke skrbijo:

vzgojiteljica Janja Kocjan in  -VPO-pomočnici vzgojiteljice Renata Šimunić in Adrijana Ozmec

 

Poglejte kaj smo delali v preteklih mesecih:

V SEPTEMBRU 2019 >>
V OKTOBRU 2019 >>
V NOVEMBRU 2019 >>
V DECEMBRU 2019 >>
V JANUARJU 2020 >>
V FEBRUARJU 2020 >>
V MARCU 2020 >>
V APRILU 2020 >>
V MAJU 2020 >>

 


 

V SEPTEMBRU 2020

Prva dva tedna smo se  veliko igrali, se spoznavali med sabo in spletali nove prijateljske vezi.

Slikali smo s prstnimi barvami, obešali listke na vrvico s ščipalkami, s pincetami prebirali koruzo, na špagete natikali obročke, ter z zavijanjem  vlekli korenček k sebi.

Tudi na teden mobilnosti nismo pozabili. Ustvarjali smo iz odpadne embalaže in se skozi različne dejavnosti naučili nekaj pravil o prometu.

Sodelovali smo tudi v projektu ” Množični tek”, ki se je izvajal na ravni celotne države. Glede na našo lepo okolico, smo ga izvedli med vinogradi v bližini našega vrtca.

Na prvi jesenski dan nas je obiskala tetka jesen in nas povedla v druge dejavnosti , vezane na ta letni čas. 

Spoznali smo koledar letnih časov in se preizkušali v različnih spretnostih.

V OKTOBRU 2020

 Lepi, topli jesenski dnevi, so nas popeljali v bližnji gozd. Tam smo opazovali drevesa in si poiskali  primeren prostor za igro. Vsak izmed otrok si je izbral svoje drevo in si ga označil z barvnim trakom.

To svoje izbrano drevo bomo opazovali skozi celo šolsko leto. Ob njem se bomo tudi igrali, ustvarjali in se naučil marsikaj novega.

Prostor ob naših drevesih smo poimenovali ” ČEBELICINA IGRALNICA NA PROSTEM”. To smo tudi dobro počistili in jo zagradili z bršljanom, ki smo ga pridno pobrali okoli naših dreves. Našemu škratku, pa smo s skupnimi močmi zgradili gozdno hišico.

Naš izbrani prostor v gozdu je primeren za izpeljavo različnih dejavnosti na prostem. V njem se sproščamo, beremo in poslušamo zgodbice, opazujemo živali, pojemo pesmice, se prosto igramo, ter ustvarjamo z različnimi materiali. Pa si poglejte ……..

Na lep sončen dan smo izvedli tudi orientacijski pohod. Medved Jaka nam je v vrtec prinesel zemljevid in nas z njim popeljal na pot. Med njo smo spoznavali drevesa in poiskali domovanja našim škratom ( Hrastko, Kostanjko, Bukovko).

Tudi ko so deževni dnevi zunaj, je v naši skupini pestro in zanimivo. Skratka, se dogaja ……..

Ker radi raziskujemo okolico nas je  pot popeljala čez Kajžar v Zasavce do njive s koruzo. Tam smo se preizkusili s starim kmečkim opravilom – Trganjem koruze. Potrgano koruzo bomo odnesli pozimi našim živalim v gozd.